fbpx

25 september 2018

VD:n som hellre sköter gård än skägg

Andreas Löfstedt, VD på Prefabsystem Montage

När Andreas svänger in på sista grusvägen släpper all stress och alla tankar på VD-jobbet på Prefabsystem Montage. På gården har de att göra för resten av livet, och det är bara avkoppling.

Stiligt skägg!
– Tack, jag går till en riktigt bra barberare hemma i Tullinge. Han får sköta det där en gång i månaden för jag själv kan inget om att sköta skägg.

Vad gör du på Prefabsystem Montage?
– Jag har sysslat mycket med anställningar i år och vi har anställt 26 personer eftersom vi har fått så mycket mer jobb. Jag jobbar mycket med personalfrågor, psykologi och strategi och det är lite större utmaningar eftersom det är mycket som det inte finns rätt eller fel på. Dessutom har många åsikter om hur det ska hanteras.

Kan du berätta lite om din bakgrund?
– Jag växte upp i Borlänge och har jobbat som svetsare, montör och projektledare. Det var lite en slump att jag hamnade i byggbranschen. Jag skulle egentligen bli fotbollsproffs. Jag gick högstadium med fotbollsinriktning, men tappade intresset och visste inte vad jag skulle hitta på.

Vad gör du på fritiden?
– Jag har ju fyra barn så det är en del att stå i. Vi har både villa och lantställe så det är mycket renovering. Lantstället mellan Sala och Avesta är en mindre gård så det finns att göra där resten av livet, haha!

Vad är det för gård?
– Det är två hus och två lador på 8 000 kvadratmeter tomt. Taket på ladorna håller nästan på att rasa ihop men stommen är stabil. Det är så mycket hål i husen så det ventileras bra.

Vad gör ni just nu på gården?
– Vi håller på att avsluta ett altanbygge och sen ska vi lägga om taket. Hittills har jag och min fru gjort allt själva eftersom det är ett gemensamt intresse vi har, men vi tar nog in hjälp för taket. Det är inget vanlig sadeltak utan har kupor och grejer, så det är kanske inget vi lägger om själva.

Någon annan hobby?
– Golf tycker jag är kul, men i år har jag inte spelat något. Jag skulle vilja spela betydligt mer.

Vilket handicap har du?
– Det är nog inget att skriva om haha… just nu är det ungefär 26.

Något speciellt golfminne?
– Jag har varit ruggigt nära några hole in one. En gång rullade bollen precis förbi hålet och stannade 3 decimeter från hålet på Dalsjö golfklubb i Borlänge.

Berätta om någon ball resa du har gjort.
– Vi gifte oss på en strand i Thailand. På julafton ska vi åka tillbaka till samma hotell och fira femårig bröllopsdag. Vi tar med hela familjen så det blir dyrt men det är det värt.

Så julafton är inte så helig för dig att se Kalle och käka sill?
– Haha, nä vi ska fira litegrann i förväg. Vi kanske kan se Kalle på Helsingfors flygplats i år.

När du mår riktigt bra och livet är underbart, vad gör du då?
– Då är jag definitivt på landet. Man går runt och småpysslar eller leker med barnen. När vi kör in på sista grusvägen är det bara som att all stress och tankar på jobb släpper. Hemma är det en stress att måsta göra saker, men på landet är det avkoppling. Man gör det i den takt man har lust med.

Har du något mål i livet?
– Jag har sagt att jag ska spendera min 40-årsdag på Maldiverna. Men det kanske jag inte ska avslöja, för då får jag sån press att göra det.

Vad ser du fram emot nu?
– Framför allt Thailandsresan. Den har jag väl egentligen längtat till sedan vi kom hem därifrån senast för fem år sedan.

 

Skapa kontakt med Andreas på LinkedIn, andreas.lofstedt@prefabsystem.se eller 08-410 557 28.