fbpx

december 20, 2019

En tillbakablick på året som gått

2019 var ett år med många förändringar…

… för oss på Prefabsystem. Vi är inne på vårt elfte år och året har inneburit en stor organisatorisk förändring med många nya medarbetare som har tagit sig an det som har varit på ett hedervärt sätt. Vi har hela tiden lyckats bibehålla fokus på våra kunder och deras projekt under resan.

Nu är resan för att skapa det nya Prefabsystem påbörjad. Vi vill ge våra nuvarande kunder och blivande kunder vår hjärnkraft till att skapa något grymt, något som gör skillnad, något som utmanar det vanliga. Resan och utvecklingen gör oss bredare, klokare och mer utmanande. Vi vill och kommer att utmana branschens normer med alternativa förslag där kombinationen av trä, stål och betong gör vår del av projektet mer hållbart. Vår del kommer inte enbart bestå av branschens normala stom-köp. Utmana oss så visar vi vad som går att göra med en oberoende hjärnkraft! Jo, det går!

Ett axplock av våra projekt som pågår just kan ni läsa mer om nedan och vill ni veta mer, kontakta oss.

Organellen

Ett projekt mitt i Hagastaden där vår kund Besqab bygger ett bostadskvarter med cirka 200 lägenheter. Projektet kommer att monteras i etapper där den första startar i början av kommande år och där etapperna 2 och 3 kommer igång långt senare efter en markentreprenad från staden. Ett projekt där det snabbaste och mest kostnadseffektiva montaget inte är det bästa för vår kund, och då är det inte heller det bästa för oss. Vi lyssnar och vill det bästa för projektet!

Veddesta

Ett lager med speciella krav som utmanar oss. MVB Öst är vår kund och Corem är Byggherre. Vi monterar det som många i branschen säger är en vanlig stomme bestående av stål, håldäck och gråvägg. Men vi tar gärna med plåtsandwich och bärande takplåt för att göra byggnaden mer färdig för vår kund. Det som går att montera är det vanliga för oss!

Panncentralen

Det lilla projektet men dock så viktig för barnen i det växande bostadsområdet Nobelberget i Sickla. Förskolan byggs under och intill den gamla panncentralen. Montaget kräver extra hjärnkraft, kluriga montörer och fantastiska samarbetspartners. Vi tycker det är kul med montage av stål och håldäck med små kranar och truck under en befintlig byggnad. Tack TL Bygg för utmaningen!

Sigfridsborgsskolan

och dess sporthall, ännu en skola kanske du tänker, nix säger vi. För oss är det ett projekt i samverkan med vår kund NCC och Nacka kommun. Ett projekt med högt förtroende och stark tillit i en löpande räkning. Jo, det går att handla stommar i samverkan! Vi har medverkat med nyckeltalskalkyler i programhandlingen, knådat systemet i systemhandlingen till ett montage som pågår just nu. Och nej, projektet har inte bara en stål- och betongstomme. Den innehåller också bärande takplåt och plåtsandwich.

Den bästa julklappen…

I år skänker vi en peng, en julklapp till de som behöver det mest här hemma och runt om i världen.

Tack alla för 2019, om två veckor är vi tillbaka, starkare och med massor av energi för att göra skillnad!

Joakim Björs
VD