fbpx

oktober 2, 2019

Från Jordanien till Fulufjället på 2 minuter

 Hej Andreas, vem är du?
– En person som växt upp i många länder. Trots att jag är född i Sverige så har jag bott större delar av mitt liv utanför Sverige. Dagis i Jordanien, lågstadiet i Bangladesh och Laos, mellan- och högstadiet i Sverige för att sedan tagit studenten från en Amerikansk privat skola i Bangladesh. Därefter pluggade jag fyra år i USA på Saint Joseph’s University med inriktning finans och företagsekonomi.

Jag har exponerats för många olika kulturer och har föräldrar från två världsdelar, men har också sett mycket fattigdom. Som person vill jag hjälpa. I Bangladesh undervisade jag engelska och renoverade en institution för vård och utbildning av föräldralösa barn. I USA var jag volontär för att hjälpa bygga hus i Appalacherna.

Vad har du för roll på Prefabsystem?
– Jag jobbar idag som Ekonomichef där jag ansvarar för bolagets redovisning, löner, ekonomisk rapportering m.m.

Vad är det bästa med att jobba på här?
– Jag drivs av utmaningar och att förbättra saker och ting. Det kan handla om interna processer och rutiner till integration mellan olika system. Allt i ett led för att frigöra mer tid för medarbetaren som istället kan lägga fokus på kärnverksamheten. Prefabsystem har haft en otroligt spännande resa sedan det grundades 2008. Bolaget växer så det knakar men då gäller det också att dom interna rutinerna är anpassade och skalbara för just denna verksamhet.

På Prefabsystem har jag möjlighet att bidra till denna utveckling där jag tar del av min erfarenhet samt den mångfald av innovation som idag erbjuds på marknaden. Många gillar inte förändringar och det kan kännas jobbigt eller obekvämt men jag känner mig bekväm i det. Det enda konstanta i livet är förändring. Fokusera istället på hur du manövrerar i strömmen än att kämpa emot den.

Vad är det första du gör när du kommer till jobbet på morgonen?
– Njuter av en stark kopp kaffe och den goda utsikten på HK eller vid ett café på väg till ett möte.

Hur skulle dina vänner beskriva dej?
– Förhoppningsvis trevlig som person! Jag tror mina vänner skulle beskriva mig som empatisk, nyfiken, och en gnutta nördig. Jag gillar att utreda saker och ting, få svar och lära mig mer.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Förutom att spendera tid med familj och vänner älskar jag att resa och då helst till unika länder. En av mina favoritresor är till Nagorno-Karabakh som idag heter Republiken Artsach (2017) – en självständig republik med armenisk majoritet. Republiken är inte internationellt erkänd och tillhör officiellt Azerbajdzjan. Finns många gamla kyrkor och andra naturliga sevärdheter, maten är också suverän. Mellanöstern har ett fantastiskt kulturrik arv och dom närliggande CIS-länderna – en korsning mellan dom fyra väderstrecken. I framtiden skulle jag vilja besöka Iran. Har också provat på fjällvandring och då till Fulufjället i Dalarna. Kommer definitivt bli flera fjällvandringar i framtiden.

Andreas har valt att gå vidare och vi önskar honom lycka till!