fbpx

juli 5, 2019

Poolaren som gärna djupdyker

Adam på Prefabsystem är specialist på fasader.

Adam Vestholm är nyanställd affärsansvarig som håller på Liverpool och ritar coola sommarstugor.

Grattis till Champions League-titeln!
– Tack det var skönt att äntligen få vinna den!

Du kan väl berätta lite om din professionella bakgrund?
– Jag kommer från Gävle och studerade till byggnadsingenjör i Växjö. Efter två år valde jag inriktning mot arkitekter eftersom jag ville sitta på kontor och rita coola hus. Jag insåg ganska snabbt att det inte passade mig att sitta framför datorn hela dagarna, utan att kundrelationer och försäljning var mer för mig. Min flickvän fick jobb i Stockholm så vi flyttade hit 2016, och jag jobbade i ungefär tre år på LW Sverige med kalkyl och försäljning.

Har du ritat några coola hus då?
– Vi har massor med professionella ritprogram hemma så man har ritat några sommarstugor. Det är lätt att det spårar ur.

Affärsansvarig är en ny titel på Prefabsystem. Vad ska du göra?
– Det finns ju så mycket byggprojekt i Stockholm och jag ska bland annat arbeta med produktiv försäljning som att vara ute och leta spännande projekt. Jag kommer att presentera Prefabsystem så att ingen går miste om hur vi kan hjälpa kunderna.

Var bor du?
-Det är sjukt nära till jobbet. Jag bor i Alphyddan tvärs över gatan från kontoret.

Hur tycker du att byggbranschen kan arbeta för ökad hållbarhet?
– Jag var på ett seminarium hos Eurokodutbildningar nyligen, och de berättade att konstruktörerna ofta överdimensionerar stommar och slösar material. Jag tror att det stora problemet är att folk i byggbranschen inte tänker så mycket på de här frågorna. Det slutar med att alla säger att deras material är bäst ändå.

Vad gör du på fritiden?
– Just nu är det väldigt mycket hund eftersom vi har köpt en Fransk bulldog nyss. Annars umgås jag mycket med kompisar, och jag springer ganska mycket för att rensa huvudet och kunna äta det jag vill äta.

Vad ser du fram emot just nu?
– Det ska bli väldigt roligt att komma in i jobbet. Jag gillar att nörda ner mig ordentligt i något jag tycker är intressant. När jag jobbade med fasadsystem så djupdök jag i det och åkte runt på mässor och förhandlade om priser med leverantörer. Men jag ska jag försöka att slita mig från jobbet trots att jag bor så nära haha.

Adam har valt att gå vidare och vi önskar honom lycka till!