fbpx

juli 4, 2018

Robert Nystedt – lokalsinnehjälten från Ljusdal

Robert Nystedt är en kolugn arbetsledare på Prefabsystem. Han fiskar lika gärna harr i Ljusnan som dricker en öl på Anfield och tittar på favoritlaget Liverpool.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är uppvuxen i Ljusdal men pluggade i Hudiksvall. Jag har bland annat jobbat som plattsättare, gjutare och murare. Jag har faktiskt jobbat inom de flesta disciplinerna på ett bygge och vet precis vad alla steg innebär.

Vad har du för titel?
– Jag är arbetsledare för ett montageteam på Prefabsystem. Det passar mig väldigt bra eftersom jag gillar att ha kontroll. Det är fantastiskt roligt att vara med från grunden, om jag får göteborgsskämta till det lite.

Hur är det att jobba på Prefabsystem?
– Det är lätt det bästa företaget jag har jobbat på. Alla ställer upp och hjälper varandra i alla situationer. Det märks på gemenskapen men också självklart på byggnaden när det är färdigt. Vi är stolta över det vi gör och att vi arbetar på Prefabsystem.

Vilket projekt driver du nu?
– Jag bygger Studenternas i Uppsala, vilket är mitt första projekt på Prefabsystem. Det känns fantastiskt roligt eftersom jag är galen i fotboll. Kan tänka mig att jag kommer besöka arenan om tio år och stolt känna att “det här var jag med och satte ihop”.


Studenternas i Uppsala. Bild: Fojab Arkitekter.


Känns det nervöst med ett så stort första projekt?
– Näh. Jag är lugn, trots att det är ett stort projekt, alltid roligt med utmaningar. Det ska bara bli otroligt kul. Vi kommer ha fullt upp med montering till vecka 47. Jag gillar att det är en idrottsanläggning.

Idrottar du?
– Nej inte längre. När jag var yngre körde jag motocross, åkte alpint och spelade en hel del bandy för Ljusdals Bandyklubb. Sedan kom massa andra intressen i tonåren. Men snart är det fotbolls-vm i Ryssland. Det ska bli så sjukt spännande. Jag tror att Tyskland kommer långt som vanligt.

Vad har du för intressen?
– Jag gillar att kolla på sport, allt från hockey till motorsport. När det gäller fotboll så är det bara Liverpool som gäller. Vi är ett grabbgäng som åker till Liverpool en gång om året. När jag kommer hem från de resorna så har jag skrattat så mycket att jag har riktigt ont i magen. Träningsvärk på riktigt.

Har du någon förebild?
– Hmmm. Nej. eller jo. Gunde Svan är en skön snubbe. Han är alltid glad, positiv och nästan allt han gör blir framgångsrikt.

Har du någon superkraft?
– Tveksamt. Det skulle kanske vara att jag har ett väldigt bra lokalsinne. Har jag åkt någonstans en gång så hittar jag sedan. Vet inte om det är en superkraft? Vem behöver en lokalsinnehjälte!

Hobby?
– På vintern brukar jag köra en hel del skoter i Ljusdal och alpint i Järvsö när jag är hemma. Annars älskar jag att stå nere vid Ljusnan och fiska på sommaren. Det finns inget godare än nyrökt, färsk harr på hårt bröd.

Hur skulle dina vänner beskriva dig?
– De skulle nog säga att jag är envis. Sedan kanske de skulle säga att jag är lite för snäll ibland.

Har du något motto?
– Vet inte. Kanske…man ska inte göra något man ångrar. Fast hur vet man det?

Har du något mål?
– Ett av mina mål är att genomföra en Klassiker innan jag dör. Jag känner visserligen att jag redan har gjort det psykiskt men inte fysiskt. Räknas det?

Semesterplaner?
– Jag tänker åka till Bali i sommar. Det blir första gången jag är i Asien och det ska bli underbart att surfa på höga vågor. Lämna mobilen på hotellet och bara rensa hjärnan från alla jobb och måsten. Min nästa semester går nog till Mexiko eller Vietnam.