fbpx

10 december 2018

Gillar jargongen i byggsvängen

Sandra Skullman på Prefabsystem

Vår administratör Sandra kommer från restaurangbranschen och har bland annat ätit halskörtlar. Får man fresta med en gräshoppa?

Välkommen tillbaka! Vad gjorde du under mammaledigheten?

– Förutom att ha fullt upp med barnen byggde vi hus. Eller snarare min sambo Erik byggde huset och jag hade kontakt med leverantörer, handlade material och var lite som en administratör.

Hur byggde ni huset?

– Prefabricerat, förstås! Väggar och tak i betong, plattan som vi gjöt har vi låtit vara som färdigt golv, bara polerat upp det. Huset är som en fyrkantig låda med platt tak, som vi planerat att bygga takterrass på. Vi har ritat kåken helt själva, eller Erik har ritat och jag har sagt hur jag vill ha det.

Är du själv händig?

– Jag kan skruva ihop Ikea-möbler, men jag håller mig hellre till köket. Där är jag händig. Jag gillar att laga mat och baka. Det är ett stort intresse.

Vilken maträtt skulle du ha velat uppfinna?

– Tacos, alla älskar väl tacos? Den finns ju i så många olika utföranden – kött, fisk, kyckling, vegetarisk och många olika tillbehör. Kanske inte den mest spektakulära rätten, men då har man uppfunnit något som majoriteten tycker om.

Vad är det konstigaste du har ätit?

– Det är nog kalvbräss, alltså en körtel som sitter i halsen på diande kalvar. Det var inte gott. Och insekter skulle jag aldrig få för mig att äta! Man har ju fått prova lite konstiga saker när man varit i restaurangbranschen.

Ja du kommer från restaurangbranschen. Vad tycker du om att vara i byggbranschen?

– Det är väldigt intressant eftersom det finns så mycket att lära. Det var lite jobbigt att sitta med på första interna fredagsmötet när det såklart pratades om håldäck, bjälklag, stålbalkar och sånt. Jag satt som ett frågetecken. Nu kan jag hänga med lite bättre haha. Jag gillar också jargongen i byggsvängen. Den kan vara grov, men med glimten i ögat, precis som i restaurangbranschen.

Vilken kändis skulle du vilja äta middag med?

– Det skulle vara Jennifer Lawrence. Hon verkar så rolig och trevlig och hon blir själv starstruck när hon ser andra stjärnor.

Vad skulle du snacka med henne om?

– Jag skulle nog sitta stum ett tag och inte veta vad jag skulle säga. Om jag fick ta några glas vin skulle jag nog komma igång och våga prata med henne haha.

Vad ser du fram emot?

– Förhoppningsvis en resa till Orlando i vår och gå på Disneyland med barnen. Men det är inte helt bokat ännu.

Vad betyder “Jo, det går!” för dig?

– Allting går om man vill och har rätt inställning och rätt resurser. För mig betyder det att Prefabsystem är väldigt måna om att hitta en lösning på allting.

 

Hör gärna av dig till Sandra på 0706-88 34 56 eller sandra.skullman@prefabsystem.se om du vill ha mat- och drycktips. Eller om du undrar något om en faktura från oss.